Wollen vesten:

Hebben een natuurlijke bescherming tegen vuil en water door het wolvet dat nog in de schapenwol zit. Vlekken zullen er niet in trekken en zijn eenvoudig met een sopje van groene zeep, HaRa of wolwasmiddel en lauw water weg te deppen. Ook de voering in de nek en onder de armen maakt u boenend met een doekje en zo'n sopje schoon. Verder kunt u het vest eens in de mist hangen, daar frist het van op. Als het gesneeuwd heeft mag u het een half uur in de sneeuw leggen, elke kant. Het eventuele vuil zal uit het vest in de sneeuw trekken en het wolvet herstelt zich op een natuurlijke manier. Wilt u het vest toch eens in de machine wassen? Dat gaat prima op een 30 graden wolwas programma met lanoline houdend wolwasmiddel, daarna het vest liggend laten drogen.

Schapenvacht pantoffels en sloffen:

Houdt het natuurlijk, maak een sopje van groene zeep, HaRa of wolwasmiddel en ga de pantoffel of slof te lijf met een doekje gedrenkt in dat sopje. Gewoon boenen en wrijven, laten drogen en weer aan! 

Schapenvachten:

Bij een kleine vlek, behandelen met zachte zeep en lauw water, met een badstof handdoek aaien en draaien. Op laten drogen aan de lucht, eventueel opkammen met een (honden-) borstel. In de winter: Leg de vacht een half uurtje op verse sneeuw, met de haren naar beneden... Het vuil trekt in de sneeuw en uw vacht zal er weer heerlijk fris uitzien! Even in het zonnetje laten drogen, of op zolder waar geen cv brandt...

Wollen sokken:

Draag de wollen sokken gerust enkele dagen.. s'avonds laten luchten en 's morgens weer aan! Als u de sokken toch eens wilt wassen, binnenste buiten keren, uitkloppen en in een lauw handsopje met wolwasmiddel of een andere zachte zeep. Goed uitknijpen, dan zijn ze met 2 dagen wel droog en klaar om weer verder van te genieten! (Tip: sla-centrifuge haalt aardig wat water eruit!)

U kunt ze ook in de wasmachine wassen op wolwas 30 graden, kort wolwasprogramma.