Drie jaar geleden trok Dries Koppejan als jonge ondernemer met 8 tassen vol met wollen vesten langs winkels. Anno 2017 is Lifestyle & Wol exclusief importeur van gerenommeerde leveranciers Fuza Wool uit Denemarken, Fellhof uit Oostenrijk alsmede Giardino Segreto uit Milaan. En de groei zit er nog stevig in. Het bedrijfspand aan de Biezenkamp in Gendt barst uit zijn voegen.

Schapenwol, het is zo’n ongelooflijk mooi product, begint Dries. “Wol reageert op je lichaamstemperatuur. Dit vest draag ik zomer en winter. Tijdens de winter heeft wol de fijne eigenschap dat het je lichaamswarmte isoleert. Het houdt je dus warm als je het koud hebt, maar laat in de zomer je lichaamswarmte door.” Denk aan een zwoele zomeravond. Als het koeler wordt 
is het zo heerlijk een vest van wol te dragen.

Wol is onze passie, zo vult Angelique aan. “Wij verkopen ook nevenproducten, maar wol is en blijft onze hoofdmoot.” Het assortiment is divers en exclusief. Zoals vesten, truien, mutsen, sloffen, outdoorlaarzen, huiden en schapenvachten. 
Bij dit laatste product staat Dries uitvoerig stil. Dit is geen imitatie maar een puur natuurlijke schapenvacht, zo legt hij met passie uit. “Echt, dit product moet je zien én voelen. Het voelt zo zacht aan.” Een schapenvacht is volgens Dries niet alleen een sieraad in je huis, maar heeft ook een medicinale werking. Vooral voor ouderen is dat een aanwinst, zo legt Dries uit. De vacht neemt de lichaamstemperatuur aan en voelt daarom altijd lekker warm. Het wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen om doorliggen te voorkomen.

Particulieren

Dries en Angelique staan op het punt om hun Lifestyle & Wol een nieuwe richting te geven. De bezoeken aan fairs en exclusieve markten door het hele land worden afgebouwd. Ze zijn naarstig op zoek naar een ruimer pand en gaan zich volledig richten op de groothandel, maar willen de particulieren niet uit het oog verliezen. “Wij proberen zoveel mogelijk mensen van onze producten te laten genieten. We zijn al blij als we horen dat we een bedlegerige persoon hebben mogen helpen die door onze schapenvacht pijnloos in bed kan liggen.”

Sinds 15 september 2018 is Lifestyle & Wol ook geopend voor particulieren op vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur, andere dagen op afspraak.
06 - 202 389 65
06 - 573 247 78 (vanaf 13:00 uur bereikbaar)

Foto