Merino Sense 4 seizoenen merino wollen dekbed
Merino Sense 4 seizoenen merino wollen dekbed
1 Reviews | Review toevoegen
Het Light Dekbed en het Medium Dekbed aan elkaar gestrikt tot een 14 TOG Winterdekbed. Gemaakt met 100% Pure Merino Wol 200 + 300 g/m2 en 100% Biologisch Katoen Batiste.

Standaard levertijd

2 weken

€ 388,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

AntimoliiAnti-motten behandeling

We hebben de chemische huisstofmijtbehandeling vervangen door Terpeshield, een natuurlijk mengsel van pure etherische oliën die zorgen voor bescherming en aromatherapie. Geraniol en Linalool zijn natuurlijke terpenen die worden aangetroffen in zuivere etherische oliën die door stoomdestillatie uit planten worden verkregen.
Anti-insecticide en anti-schimmel rol van Terpeshield:
 • Verwijdert de motten en hun larven uit de schone natuurlijke wol
 • Verdrijft insecten en huisstofmijt - Voorkomt het verschijnen van schimmels en schimmels
 • Neutraliseert slechte geuren
De Terpeshield aromatherapie:
 • Vermindert de stress en verhoogt de focus en alertheid
 • Neemt spierpijn, migraine, indigestie en ontsteking weg
 • Uiterst efficiënt tegen slapeloosheid, angst en hartkloppingen
De Geraniol en Linalool zijn te vinden in fruit, groenten, specerijen of planten als geranium, citroengras, lelietje-van-dalen, lavendel, etc. Uit de in het lab uitgevoerde wastesten bleek dat er geen actieve resten werden aangetroffen in het waswater of het spoelwater waarmee de textielproducten terpeshield zijn behandeld.
 

meerlaagsDe meerlaagse structuur

We gebruiken vliezen van wol die golfvormig en meerlagig zijn gerangschikt. Op deze manier kunnen we de verschuiving van de wol in het product voorkomen. De wol lagen vertonen een dichtheid van 150-300g/m², de winterdekbedden bevatten twee of meer wollagen.
Voor de kussens gebruiken we dezelfde methode, waarbij we de wol niet in het kussen plaatsen om niet in het kussen te migreren, waardoor de overbevolking van de wol op tijd wordt voorkomen.

biologisch katoenVezelbestendige katoenen stof

De zuurstofgebleekte organische katoenen stof betekent minder allergieën

De organisch katoenen stof is niet gecoat (er wordt geen polymeerlaag aangebracht) om de verschuiving van de vezels die worden gebruikt voor de productie van de traditionele kussens te voorkomen. De organische katoenen stof die we gebruiken, voorkomt dat de wolvezels in de stof migreren (dichte stof gemaakt van zeer fijne garens). Bovendien worden ook mechanische processen voorkomen. Het ontbreken van deze coating zorgt voor de lucht- en vochtstroom, waardoor de transpiratie aanzienlijk wordt geminimaliseerd.

Voordelen:

 • Lichtgewicht
 • Niet-allergisch en anti-mijten
 • Natuurlijk isolerend materiaal
 • Hoog in luchtdoorlatendheid
 • Helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur en bereikt een vredige, goede nachtrust gedurende de nacht, in alle seizoenen
 

wolverzorgingVerzorging van je wollen dekbed:

Onze Merino Sense Collection is volledig natuurlijk, dus zou niet vaak moeten worden schoongemaakt (gewoon luchten goed doen). Wanneer het weer geschikt is, stel de producten dan bloot aan zonlicht om het natuurlijke vocht dat 's nachts is verschenen, af te voeren. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat het UV-licht een krachtig desinfectiemiddel is.
We raden een zachte stomerij aan - alleen spotreiniging. Niet in de droger. Gebruik het dekbed alleen met een dekbedovertrek.
 

lanolineLanoline- de geur van de wol

De merinowol die wij gebruiken voor onze Sanodor producten is een pure natuurlijke ecologische wol, 100% zuiver. Onze wol wordt verkregen van schapen die zijn grootgebracht zonder antibiotica, hormonen of andere chemische behandelingen. Voor het reinigings- en wasproces hebben we de gebruikelijke reinigingsmiddelen vervangen door ecologische om vegetatie, stof en overtollig vet te voorkomen. Het resultaat beperkt zich tot een nobele, schone wol die niet zijn karakteristieke penetrante geur heeft.
We reinigen de wol niet door het in zwavelzuur te weken om de plantaardige stof uit de wol te verwijderen. Meestal verwijdert dit zwavelzuurbad de lanoline, de stof die verantwoordelijk is voor de therapeutische voordelen van de wol.
In ons reinigingsproces wordt het plantaardige materiaal dat in de wol achterblijft opnieuw verwijderd met behulp van een speciale mechanische technologie voor het kammen van de wol.
De wol die we gebruiken in onze Merino Sense producten heeft lanoline op de vezels. Lanoline heeft zijn karakteristieke geur, "wolgeur", die na verloop van tijd vervaagt (tijdens de eerste weken). De geur van de lanoline vertegenwoordigt een zekerheid van de therapeutische voordelen van de producten gemaakt van wol.
We raden de ventilatie van de producten 24-48 uur voor het eerste gebruik aan, in zonlicht.
 

Sorteren op:

Review toevoegen
Anoniem - 02-08-2022 11:27

Dit is echt een aanrader lekker warm, blijft heerlijk over je heen liggen ook al draai je om.
Super bedankt voor het advies.